Actiegroep ‘de beuk erin’ is in 1998 opgericht door bewoners van Tongelre om de beukenlaan, de oprijlaan naar het voormalige kasteel, te redden. In 2005 wordt de actiegroep omgevormd tot stichting Groendomein Wasven. Aanleiding is de aankoop en renovatie van de Wasvenboerderij om daarmee het Wasven als geheel te behouden en duurzaam te ontwikkelen.
Het Groendomein Wasven draait geheel zelfstandig; de meeropbrengst wordt geïnvesteerd in maatschappelijke activiteiten zoals natuurbeheer, exposities, educatie voor kinderen, workshops voor groepen en diverse evenementen. Kijk voor de actuele agenda op www.wasven.nl, volg ons op Facebook of Twitter, neem de Wasvenwijzer mee of abonneer je op onze digitale nieuwsbrief.
Wil je meedoen als vrijwilliger? Meld je aan voor een oriënterend gesprek of doe mee met NL Doet of de natuurwerkochtend. Als groep of bedrijf kun je ook meehelpen middels ons arrangement “Groene daden”; een maatschappelijk verantwoord uitje met een combinatie van meewerken in het Wasven, een lunch of diner, een toepasselijke workshop of afsluitende borrel. Goed bezig voor jezelf, je team én het Groendomein Wasven.


(tekst versie maart 2016)